STO Almere, programmalijn 1.1: Oriëntatie op Techniek & Technologie

Project 'Idols'

Leerlingen uit de eerste klas van het Arte College in Almere hebben aan de hand van het binnen STO Almere ontwikkelde Wereldpakket 'Digitaal, Media & Entertainment' gewerkt aan het project “IDOLS”. Het project is één van de projecten in de Onderbouw waar leerlingen nader kennis maken met Techniek en Technologie. (Lees meer over deze lespakketten)

"Het resultaat hangt in Techno Plaza

en is zeker de moeite waard om te komen bekijken."

De projecten zijn opgezet als een klassenactiviteit, waar de mentor de hele week bij betrokken is geweest. In alle deelopdrachten hebben de leerlingen moeten samenwerken, waarbij ontdekkend leren centraal stond. Leerlingen kregen deze week drie complexe opdrachten. Voor een fictief muziekfestival moesten de leerlingen een artiest selecteren en elkaar en de festivaldirecteur overtuigen dat betreffende artiest op het festival uitgenodigd zou moeten worden. Na een klein vooronderzoek gingen de leerlingen aan de slag met het maken van een poster. Vervolgens werd er in tweetallen een animatie gemaakt en tenslotte werd het geheel gepresenteerd in de klas. Uiteindelijk gaven de leerlingen elkaar feedback en werd er gestemd voor de beste campagne. De clips van de winnaars worden op korte termijn, tijdens pauzes, in de theaterzaal uitgezonden.

Iedere leerling heeft individueel een poster gemaakt. Deze posters zijn geprint op A3 formaat. Leerlingen hebben hun poster meegekregen en alle posters zullen worden opgehangen in Techno Plaza, de lesruimte die speciaal ontwikkeld is voor dergelijke projecten.

Het was een enorm succesvolle week, waar veel leerlingen hele mooie dingen hebben laten zien. Het resultaat hangt in Techno Plaza en het is de moeite waard te komen kijken. Het lokaal ziet er prachtig uit nu de posters opgehangen zijn!