Discoverylab Buitenhout College:

Duurzaam wonen

Het Buitenhout College (BHC) richt zich in het Discoverylab op “Duurzaam Wonen”. In het Innovation Lab, dat wordt ontwikkeld als In dit Tiny House, kunnen de leerlingen kennis maken met de mogelijkheden van duurzaam wonen. Van het plaatsen van een alarminstallatie tot het installeren van zonnepanelen.

Techniekopleidingen Flevoland (TOF) is STO-partner in Almere en ontwikkelt het lab met het Buitenhout College. Voordat het Tiny House gebruikt kan worden voor de leerlingen van het Buitenhout College, moet er een vergunning worden aangevraagd. Hier heeft TOF de samenwerking gezocht met leerlingen van het MBO College Lelystad. Leerlingen van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw (BOL-4) zijn bezig met de plannen voor het Tiny House. De helft van de klas richt zich op het Tiny House in de vorm van een zeecontainer en de andere helft maakt een ontwerp voor het Tiny House met houtskeletbouw.

De plannen worden gepresenteerd voor een echte jury. Met het definitieve ontwerp gaan de leerlingen aan de slag met de vergunningsaanvraag. Bij het bouwen van het Tiny House wordt samengewerkt met leerling timmermannen van TOF en leerlingen van het Buitenhout College. Ook wordt de samenwerking gezocht met Installatiewerk Nederland.

Bij de bouw van het Tiny House worden leerlingen van het VMBO én MBO niveau 2, 3 en 4 betrokken.


Discoverylab Aeres vmbo

Drones, Domotica en meer...

Ook Aeres VMBO Almere is druk bezig om het innovatielab vorm te geven. In de nieuwe ruimte komen werkblokken met computers met grote beeldschermen. Hier gaan leerlingen aan de slag met flightsimulator en het werken met drones.

Verder wordt het lokaal voor robotica ingezet. Waaronder de leerlingen gaan werken met domotica, ontwerpen en programmeren. De nieuwe ruimte is voor leerjaar 2 en voor de bovenbouw die keuzemodules techniek gaan doen.

Bekijk hier een animatie van de ruimte.