STO Almere, programmalijn 1

STO Discoverylab

Sterk Techniekonderwijs Almere is een Discoverylab rijker! Het Discoverylab is ontwikkeld door en gevestigd bij Stad & Natuur Almere (Kemphaanstraat 1).

Het Discoverylab is ontwikkeld vanuit de subsidie Sterk Techniekonderwijs Almere en kan sinds december 2021 gebruikt worden door scholen voor projecten over techniek, duurzaamheid en natuur.

Deelprojectleider Carina Graman van Stad & Natuur over het Discoverylab “Met deze invulling hopen wij leerlingen nog beter op te kunnen leiden voor de maatschappij van de toekomst waarin duurzaamheid en techniek hand in hand gaan. Wij zijn erg blij met deze aanvulling op onze locatie!”.

Scholen kunnen bij Stad & Natuur op twee manieren gebruik maken van het Discoverylab. “Scholen kunnen VR-brillen en microcomputers lenen om op school te gebruiken, of gebruik maken van de materialen in onze ruimte op de Kemphaan voor een inspirerende les midden in de natuur. Ook hebben wij een 3D-printer en een groot presentatiescherm waar scholen gebruik van kunnen maken” aldus Tom Kooiman, medewerker programmering VO-BO. Scholen die interesse hebben om gebruik te maken van het Discoverylab van Stad & Natuur kunnen mailen naar educatie@stadennatuur.nl.


Meer informatie over Sterk Techniekonderwijs bij Stad & Natuur