STO Almere, programmalijn 1

125 Bliksemstages

Het project Bliksemstages wordt uitgevoerd door JINC en is een doorlopend project waarbij jongeren kennismaken met bedrijven en de beroepen die daarbij komen kijken. Voor STO Almere hebben ondertussen 125 leerlingen een bliksemstage gehad.

Omdat de bliksemstages de afgelopen periode door de coronamaatregelen nog niet op locatie konden plaatsvinden verzorgden bedrijven inspirerende bijeenkomsten op school.

Zo hebben eind januari, begin februari, de tweedejaars vmbo leerlingen van de Meergronden deelgenomen aan het project. Vakspecialisten van Installatiewerk Flevoland en Techniekopleidingen Flevoland waren aanwezig en hebben van alles verteld, laten zien en laten ervaren.

Beroepen ervaren

De 40 leerlingen van De Meergronden gingen zelf aan de slag met de beroepen uit de bouw en installatiebranche. Rob van Dooren (IW Flevoland) heeft onder andere de jongeren zelf laten ervaren hoe de elektrotechniek werkt door ze verbindingen te laten maken. Mark van Diemen (TO Flevoland) heeft de jongeren kennis laten maken met uiteenlopende gereedschappen die in de bouw gebruikt worden. Ook maakten de leerlingen een zogenaamde bouwhaak en oefenden ze in het stellen van metselprofielen.


Meer informatie over de Bliksemstages via JINC