Sterk Techniekonderwijs Almere

Afscheid projectleider

Ralf Smeets

Sinds de aanvang van het project STO Almere is Ralf Smeets als betrokken projectleider aan de slag gegaan verbindingen te bouwen en doelstellingen te realiseren. Vanaf januari 2022 stopt hij in deze functie om weer volop aandacht te kunnen geven aan zijn docentschap. De stuurgroep is in gesprek over de toekomstige invulling van het projectleiderschap.

"Bevlogen mensen met een groot hart

voor techniek en onderwijs".

Ralf: "Na ruim twee jaar verbonden te zijn aan dit mooie project, heb ik besloten om mij weer volledig te focussen op mijn passie; mijn baan als teamcoördinator en MBO docent in het groene domein. Er is veel gebeurd in de periode vanaf de opstart tot en met de tussenrapportage, waarin ik dit project heb mogen begeleiden. Mensen hebben elkaar ontmoet, hebben verbindingen gelegd en zijn samen gaan werken. Bevlogen mensen met een groot hart voor techniek en onderwijs.

Ik herinner mij nog goed de mooie woorden die we van de STO goedkeuringscommissie ontvangen. Het was tijdens onze pitch op 18 november 1999 in het Carlton President Hotel Utrecht: "De komende jaren kunnen leerlingen in Almere gebruik maken van goed uitgeruste technieklabs, navigeert leerjaar één en twee de 7 werelden van techniek en kunnen leerlingen makkelijker doorstuderen aan een technisch MBO. Docenten volgen (bij)scholing en werken samen met mensen uit het bedrijfsleven, er is een warme samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven”.

Echter: The future is now... Almere op STOom! Met mooie resultaten na in een tijd waarbij het 'klimaat' voor innoveren en samenwerken niet optimaal is geweest. Ik bedank iedereen voor hun inzet en de samenwerking. Sterk Techniekonderwijs Almere is een ervaring die ik niet had willen missen. Ik wens je fijne feestdagen en een gezond 2022".

Ralf Smeets

Trotse STO projectleider